Interview Maya Nassar

Maya Nassar ‘s-wereld eerst professionele Arabische fitness model. Ze is ook TV Host voor MTV in Libanon en staat op de cover van de vele internationale fitness magazines. Daarnaast is ze ondernemer en fitness coach. Haar missie is om met haar gezonde levensstijl anderen te hepen en motiveren. Wie is deze vrouw met Nederlands-Libanese roots die veel mensen inspireert met haar visie ‘Start Living Right’?

Please provide some background on yourself. How did you get started in fitness?

In het begin had ik geen achtergrond in fitness en wist ik niets van gezond leven. Na het aankomen van veel gewicht tot ik zelfs mijn kleding niet meer paste werd ik heel zelfbewust en onzeker. Ik heb ook astma en werd snel ziek. Dit is wat mij deed motiveren om fit en gezond te worden en mijn fitness avontuur te beginnen.

“Van de een op de andere dag veranderde ik mijn eetgewoontes en ging ik naar de sportschool. Ik viel veel af. “

What shows have you done?

I heb meegedaan met Miami Pro, WBFF en ook Pure Elite in the UK en Denemarken. Ik heb op de Pure Elite show enkele prijzen in de wacht gesleept:

  • 1e prijs bikini model 2015
  • 2e plaats model 2015
  • 3e plaats body transformation 2015
  • Overall female winner publieksprijs 2015

As a Lebanese fitness model, what has the response been like to your work throughout the Arabic world?

Ik heb gemengde reacties gekregen. Ik krijg voornamelijk positieve feedback en steun. Veel mensen zeggen ook dat ik hun ogen heb geopend omtrent een gezonde levensstijl en ik heb zelfs mensen geïnspireerd om mee te doen aan bodybuilding competities! Aan de andere kant, het Midden Oosten is over het algemeen veel conservatiever dan het Westen en daardoor krijg ik ook veel kritiek van mensen die zeggen dat het beschamend is wat ik doe. Ik negeer dat soort kritiek en gebruik het om mezelf sterker te maken.

“Je kunt nooit iedereen tevreden stellen en daar heb ik mee leren leven.”

What supplement products do you use and what results have you been getting from them?

Om eerlijk te zijn gebruik ik geen supplementen. Als ik me voorbereid op een wedstrijd dan neem ik BCAA’s en eiwitten maar daarnaast geloof ik dat gezond eten genoeg is om de resultaten te boeken die ik wil. 

What keeps you motivated?

Ik voeg altij een emotioneel doel toe aan mijn doelen. Ik bedenk me waarom dit doel belangrijk voor me is en hoe ik me zal voelen als ik het doel bereikt heb.

“Wanneer je je doel op deze manier specificeert blijf je gemotiveerd en blijf je doorgaan tot dat je het doel hebt bereikt.”

How many sets and repetitions do you do on the average for each bodypart?

Op het moment doe ik ongeveer 8 tot 10 repetities voor alle lichaamsdelen met de uitzondering van buikspieren. Ik doe meestal 20 tot 30 repetities voor buikspieren.

Can you describe a typical day on your diet?

Mijn dieet is heel gezond. Ik ontbijt meestal met havermout en gegrilde kip (ja ik eet kip als ontbijt!) of soms een omelet. Lunch is altijd salade met gegrilde kip of vis met een complexe koolhydraat zoals bruine rijst of zoete aardappel en een gezonde vet zoals avocado.

“Tussendoor eet ik gezonde snacks zoals fruit of een protein shake. ’s avonds eet ik eigelijk hetzelfde als de lunch maar dan een variatie.”

Where do you see Maya Nassar in 10 years?

Over 10 jaar zie ik mezelf als een succesvolle sportschool eigenaar en zie ik dat ik heb meegedaan heb aan veel bodybuilding shows. Mijn doel is om mensen helpen hun leven op een gezonde manier te veranderen. Ik denk ook dat ik dan mijn tv programma nog zal hebben zodat ik veel mensen kan helpen die geen sportschool abonnement kunnen veroorloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here