Is creatine Paleo dieet proof?

Creatine is een natuurlijke stof die je binnen kan krijgen door het eten van dierlijk voedsel, maar ook van vegetarisch voedsel. Het lichaam maakt zelf ook creatine aan en dit kan ook ontstaan van het eten van vegetarisch voedsel. Het lichaam maakt eigenlijk maar kleine hoeveelheden creatine aan, terwijl het lichaam capabel genoeg is om grotere hoeveelheden creatine te verwerken die gemaakt is in het lichaam zelf of afkomstig is van voeding.

Het gebruiken van creatine in de vorm van supplementen is ook niet gevaarlijk. Deze creatine is synthetisch en is niet afkomstig van dierlijke bronnen. Deze gemaakte creatine is identiek aan de natuurlijke creatine die er te vinden zijn in voedingsbronnen.

De werking van creatine binnen het paleo dieet

Creatine is uiterst geschikt voor het vergroten van je capaciteit bij grote krachtsinspanningen. Het zorgt ervoor dat er extra energie naar je cellen wordt getransporteerd, die er voor zorgen dat je net wat meer kracht en energie hebt voor zware inspanningen. Creatine is geschikt voor het verbeteren van je kracht in verschillende sporten en helpt ook goed bij het groeien van de spieren.

Creatine alleen doet niks voor het menselijk lichaam op het gebied van verbeteren van de prestaties, maar werkt juist heel goed, omdat het de spieren sneller laat herstellen en je harder kan trainen. Creatine is dus een goede stof, mits het niet in te grote hoeveelheden ingenomen wordt, daarnaast is het ook verstandig om genoeg vocht binnen te krijgen. Creatine zorgt er namelijk ook voor dat er meer vocht naar de spieren wordt getransporteerd.

Effectiviteit

Niet alle mensen zijn volledig geschikt voor het gebruiken van creatine. Sommige mensen zijn allergisch of bij sommige mensen werkt het minder effectief dan de andere persoon. Dit kan komen doordat deze mensen van nature al genoeg creatine in hun lichaam hebben of door het soort spierweefsel wat deze mensen hebben. Het paleo dieet is een dieet waarbij je genoeg creatine binnenkrijgt voor de basis behoefte van het lichaam en zelfs ook voor krachttrainingen en het versterken van de spieren.

Echter om na een bepaald niveau nog verder te groeien in de spieropbouw, zal de hoeveelheid creatine in het paleo dieet niet voldoende zijn om vol te houden. Extra creatine uit supplementen is dan de meest veilige en betrouwbare methode om te gebruiken. Het kan erg handig zijn voor mensen die een vegetarisch dieet volgen of een paleo dieet om zodoende toch genoeg creatine binnen te krijgen, zonder vleesproducten te eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here