Beste Pre-Workout 2016

Wat is de beste pre-workout van dit moment? Fitnessmagazine24 heeft op basis van vele verschillende factoren onderzocht wat de beste pre-workout van 2019 is. We hebben gekeken naar een 30 tal A-merken, waaronder BSN, Optimum Nutrition, BPI Sports, MuscleTech, USP Labs en MusclePharm etc.

Wil jij de beste pre-workout van 2019 kopen?

Een pre-workout booster kan je nét dat ene duwtje in de rug geven wat je nodig hebt in de sportschool. Maar door alle verschillende merken, marketing uitingen en aantrekkelijke verpakkingen is het moeilijk om te bepalen welke pre-workout je moet kopen. Welke pre-workout heeft de hoogste kwaliteit? Is een goedkope pre-workout per definitie slecht? En is een dure pre-workout booster per definitie de beste pre-workout? Bevatten pre-workouts ingrediënten die op de dopinglijst staan? Er is een overvloed aan aanbieders op de markt, er zijn veel verschillende soorten pre-workouts en de keuze lijkt oneindig.

Om de beste pre-workout te achterhalen hebben we diverse pre-workouts laten testen door onafhankelijke laboratoriums. De pre-workouts zijn getest op de daadwerkelijke inhoud en verhoudingen van essentiële en/of onnodige en potentieel schadelijke stoffen o.a. cafeïne, creatine, aminozuren (beta-alanine, tyrosine, arginine en taurine), DMAA, suikers en zoetstoffen als Acesulfaam-K). Ook is per pre-workout gekeken naar het aantal KCAL de prijs per serving. Alle geteste pre-workouts zijn op basis van speciale index gerangschikt op basis van prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat is een pre-workout?

Pre-workouts zijn supplementen die bestaan uit ingrediënten om het maximale uit je trainingen te behalen. Een pre-workout geeft je meer energie, verhoogt je focus, maakt je sterker en stelt je in staat om trainingen langer vol te houden waardoor je trainingsprestaties toenemen. Een pre-workout neem je dan ook altijd voorafgaand aan een training. Naast krachttraining kunnen pre-workouts ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld cardio training of een voetbalwedstrijd.

De beste pre-workout bestaat vaak (onder andere) uit de volgende ingrediënten:

  • Strenght Boosters: (Betaine, Beta-Alanine, Creatine)
  • Energy Boosters: (Tyrosine, Taurine, Rozewortel, Schisandra Chinensis, Vitamine B)
  • Stimulants: (Cafeïne, 1,3 DMAA – verboden, Yebra Mate)
  • Muscle Builders: (BCAA’s, Glutamine, Carnitine)
  • Pump Providers: (Citrulline, Arginine, GPLC, Pycnogenol, Nitraten, Glycerol)
  • Brain Boosters: (Choline, DMAE, Huperbezine A)
  • Fat Burners: (Groene thee extract, Synephrine, Yohimbe)

Hoe kies ik de beste pre-workout?

Er zijn veel verschillende aanbieders en merken waaruit je kan kiezen. De keuze is reuze. Het kiezen van de beste pre-workout kan om deze reden erg lastig zijn. Laat je nooit misleiden door de marketing kreten, verpakkingen of bekende bodybuilders (die hiervoor betaald worden) die een bepaald pre-workout supplement aanbieden.

Waar moet je dan wel op letten? Kijk altijd naar het label. De samenstelling en hoeveelheid van de ingrediënten bepalen de kwaliteit van een pre-workout. Er zijn 6 hoofdingrediënten die altijd in een pre-workout moeten zitten, dit zijn: Arginine, Beta-Alanine, Cafeïne, Creatine en Taurine. Maar let op: Het label is niet altijd betrouwbaar. Sommige producenten proberen het label te beïnvloeden door ingrediënten onder te doseren, de indruk te wekken ‘speciale’ ingrediënten te gebruiken (1,3,7-trimethylxanthine is de chemische benaming voor cafeïne) of onnodige ingrediënten te vermelden om een waslijst aan ingrediënten te verkrijgen.

Wat is de beste pre-workout van 2019?

Fitnessmagazine24 heeft van 30 geteste pre-workout supplementen een top 10 samengesteld. In deze test zijn uitsluitend A-merken meegenomen. Alle pre-workout supplementen zijn getest op de aanwezigheid en verhoudingen van essentiële en/of onnodige en potentieel schadelijke ingrediënten (o.a. cafeïne, creatine, aminozuren (beta alanine, tyrosine, arginine en taurine), DMAA, suikers en zoetstoffen als Acesulfaam-K). Ook is gekeken naar het aantal KCAL per serving en prijs per serving. Op basis van een speciale index zijn alle geteste factoren gewogen en gerangschikt.

Beste Pre Workout

NR. 1: BSN N.O.-XPLODE 2.0

BSN N.O.-XPLODE pre workout booster, de absolute nummer winnaar! Deze pre-workout bestaat voornamelijk uit de ingrediënten creatine, beta-alanine, citrulline malaat, tyrosine en cafeïne. BSN garandeert extreme focus en zwaardere / langere trainingen. BSN N.O.-XPLODE is leverbaar in 6 smaken. BSN N.O.-XPLODE is de nr. 1 in de beste pre-workout top 10.
Dé beste pre-workout: BSN N.O. XPLODE
Cafeïne / 237 mg.
Creatine / 1044 mg.
Beta-Alanine / 1834 mg.

Kwaliteit

Prijs

Totaalscore


KCAL / serving: 25 KCAL (Gem. = 15 KCAL)

Prijs / serving: € 0,49 (Gem. = € 0,71)

Watchlist: Acesulfaam-K, Kalium, Sucralose, Briljantblauw FCF (E133)

TOTAALSCORE: 93%

NR. 2: MusclePharm Assault

MusclePharm Assault pre workout booster bestaat met name uit beta-alanine, tyrosine, creatine en BCAA’s. MusclePharm bestempeld deze pre-workout als een complete booster voor alle type atleten. MusclePharm Assault is beschikbaar in 5 smaken. MusclePharm Assault is de nr. 2 in de beste pre-workout top 10.

MusclePharm Arnold Schwarzenegger Series
Cafeïne / 197 mg.
Creatine / 1439 mg.
Beta-Alanine / 2197 mg.

Kwaliteit

Prijs

Totaalscore


KCAL / serving: 40 KCAL (Gem. = 15 KCAL)

Prijs / serving: € 0,54 (Gem. = € 0,71)

Watchlist: Acesulfaam-K, Kalium, Sucralose

TOTAALSCORE: 87%

NR. 3: Optimum Nutrition Platinum Pre-Workout

Optimum Nutrition Platinum pre workout booster bestaat voornamelijk uit beta-alanine, cafeïne  en citrulline. Wat deze pre-workout volgens het merk uniek maakt is dat zij alle ingrediënten vermelden op het label. Optimum Nutrition Platinum pre-workout is leverbaar in 2 smaken. Optimum Nutrition Platinum pre-workout is de nr. 3 in de beste pre-workout top 10.
Beste Pre-Workout Optimum Nutrition Pre-Workout
Cafeïne / 217 mg.
Creatine / 0 mg.
Beta-Alanine / 1591 mg.

Kwaliteit

Prijs

Totaalscore


KCAL / serving: 10 KCAL (Gem. = 15 KCAL)

Prijs / serving: € 0,83 (Gem. = € 0,71)

Watchlist: Acesulfaam-K, Kalium, Sucralose

TOTAALSCORE: 77%

NR. 4: MuscleTech Nano Vapor

MuscleTech Nano Vapor pre workout booster bevat voornamelijk creatine, beta-alanine en citrulline malaat. Volgens MuscleTech is dit de meest krachtige pre-workout die ze ooit ontwikkeld hebben. MuscleTech Nano Vapor is beschikbaar in 2 smaken. MuscleTech Nano Vapor is de nr. 4 in de beste pre-workout top 10.
Muscletech Nano Vapor
Cafeïne / 145 mg.
Creatine / 1527 mg.
Beta-Alanine / 1154 mg.

Kwaliteit

Prijs

Totaalscore


KCAL / serving: 45 KCAL (Gem. = 15 KCAL)

Prijs / serving: € 0,75 (Gem. = € 0,71)

Watchlist: Acesulfaam-K, Kalium, Sucralose, Briljantblauw FCF (E133)

TOTAALSCORE: 70%

NR. 5: BPI Sports 1M.R.

BPI Sports 1M.R. pre workout booster bevat voornamelijk beta-alanine, creatine, taurine en arginine. Bpi Sports 1M.R. is beschikbaar in 3 smaken. BPI Sports 1M.R. is de nr. 5 in de beste pre-workout top 10.
Beste Pre-Workout BPI 1.M.R.
Cafeïne / 145 mg.
Creatine / 1527 mg.
Beta-Alanine / 1154 mg.

Kwaliteit

Prijs

Totaalscore


KCAL / serving: 6 KCAL (Gem. = 15 KCAL)

Prijs/ serving: € 0,50 (Gem. = € 0,71)

Watchlist: Acesulfaam-K, Kalium, Sucralose, Rood 40 (E129)

TOTAALSCORE: 70%

De beste pre-workout van 2019: BSN N.O.-XPLODE 2.0

Fitnessmagazine24 heeft BSN N.O.-XPLODE 2.0 verkozen tot beste pre-workout van 2019. Uit onze test is naar voren gekomen dat BSN N.O.-XPLODE 2.0 de beste pre-workout van 2019 is. Op basis van verschllende factoren heeft BSN N.O.-XPLODE 2.0 de beste score behaald.

Welke pre-workout is volgens jou de beste? Laat het ons weten in de reacties!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here