Biefstuk met witlofsalade

Type: Diner    Moeilijkheid: ★★★✩✩    Calorieën: 785 kcal    Tijd: 55  min.

Witlofsalade is bijzonder van smaak. Het is mogelijk te variëren met vele ingrediënten. Aan de meeste witlofsalades wordt naast witlof ook appel, rozijnen en/of walnoten toegevoegd. Omdat witlofsalade gezond en tegelijk ook vol voedingsstoffen zit, kun je de salade ook als maaltijdsalade consumeren.

Ingredienten

  • 1 kilo frites
  • 2 peren
  • 4 stronken witlof
  • 4 biefstukjes
  • 1 eetlepel boter
  • 10 gram peterselie
  • 100 gram geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm allereerst de oven voor op ongeveer 220ºC. Bak daarna de frietjes met bakpapier in de oven voor zo’n 40 min. Keer de frietjes regelmatig om.
  2. Snijd de sronken witlof door de helft (in de lengte) en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens de blaadjes van de witlof in reepjes. De peren snijd je (ongeschild) in 4 stukken. Verwijder van te voren wel even het klokhuis.
  3. De biefstuk met zout en peper bestrooien. Verhit daarna een (koeken)pan. Doe boter in de pan. Bak vervolgens de biefstuk lappen voor 4 minuten in rosé. Draai de biefstukken na 2 minute nom.
  4. Ondertussen snijd je de peterselie fijn. Doe de witlof samen met de peren en olie in een schaal. Verdeel geitenkaas over de witlofsalade en doe de peterselie er ook bij.
  5. Tot slot kun je de frietjes samen met de biefstuk en witlofsalade serveren.

Benodigdheden

  • Gasfornuis / oven
  • Pan
  • Bakpapier
  • Lepel

Voedingswaarden

KCAL 785calorieën
Eiwitten 41 gram
Koolhydraten 62 gram
Vetten 39 gram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here