Beste eiwitshake / beste eiwitten 2015

De beste eiwitshake van 2020!? Wat is de beste eiwitshake van dit moment? Fitnessmagazine24 heeft onderzocht wat de 10 beste eiwitten / eiwitshakes van 2020 zijn. We hebben gekeken naar een 50 tal A-merken (waaronder BSN, Optimum Nutrition, Musclepharm etc.). Maar ook een 12 tal huismerken (MyProtein, Body en Fitshop etc, XXL Nutrition en BodyLab).

De beste eiwitshake van 2020?

Eiwitshakes zijn tegenwoordig razend populair onder kracht- en duursporters. Het is momenteel veruit het populairste voedingssupplement onder sporters. Maar wat is nu de beste eiwitshake voor jouw doel? Welke eiwitshake heeft de beste kwaliteit? Is een goedkope eiwitshake per definitie slecht? Er is een overvloed aan aanbieders op de markt. Webshops van voedingssupplementen schieten namelijk als paddenstoelen uit de grond. Er zijn veel verschillende soorten eiwitten en de keuze lijkt oneindig.

Om te bepalen wat de beste eiwitshake is hebben we onder andere gebruik gemaakt van onafhankelijke labtesten. Hiermee hebben de daadwerkelijke kwaliteit kunnen achterhalen van de gebruikte eiwitpoeders. Al deze eiwitshakes hebben we vervolgens teruggebracht naar dé 10 beste eiwitshakes. Binnen deze selectie hebben we opnieuw een onderverdeling gemaakt aan de hand van geteste factoren. Samengevat zijn op de volgende factoren alle eiwitshakes getest:

  • Accuraatheid van het label
  • Puurheid van de whey
  • Aanwezige ingrediënten
  • Prijs & Kwaliteit

1 Wat zijn eiwithsakes?

Eiwitsupplementen zijn tegenwoordig de meeste populaire en daardoor tegelijk ook de meest polariserende voedingssupplementen onder sporters. Sommige zweren erbij, andere claimen dat eiwitsupplementen geen effect hebben. Volgens verschillende voedingsdeskundigen zijn eiwitten als supplement niet alleen ongevaarlijk maar kunnen sporters er enorm gebaat bij zijn. Voordat we de testresultaten van de beste eiwitshake bekend maken geven we daarom eerst wat meer uitleg over eiwithsakes. Eiwitshakes zijn beschikbaar in verschillende soorten eiwitten. De meest gebruikte eiwitten in eiwitshakes zijn whey en caseine eiwitten. Daarnaast zijn er ook nog soja eiwitten en ei-eiwitten.

Whey is een restproduct dat ontstaat bij de productie van kaas. Whey wordt snel door het lichaam opgenomen. Afhankelijk van de zuiverheid is het mogelijk om whey onder te verdelen in whey-concentraat (30%-90%) en whey-isolaat (+90%). Beide eiwitvormen kunnen ook als een whey hydroisolaat voorkomen. Whey is een eiwitvorm met de hoogste biologische waarde. In deze beste eiwitshake test hebben we uitsluitend gebruik gemaakt van whey eiwitshakes.

Caseine is een eiwit dat met name voorkomt in melk. Door afgeroomde melk te verdunnen met water en daar azijnzuur aan toe te voegen wordt caseine gewonnen. In tegenstelling tot whey wordt caseine langzaam opgenomen door het lichaam. De aminozuurafgifte aan het bloed kan oplopen tot wel 7 uur.

Ei-eiwit wordt gewonnen uit het cytoplasma van vogeleieren. Ei-eiwit bestaat voornamelijk uit opgeloste proteine in water. Daarom heeft ei-eiwit een hoge biologische waarde en bevatten ei-eiwitten van nature geen koolhydraten en vet.

Soja is een peulvrucht die afkomstig is van de sojaplant. Soja bevat zo’n 20% vet en maarliefst 35% eiwit. Daarom worden soja eiwitten snel opgenomen door het lichaam en hebben ze een relatief hoge biologische waarde. Soja eiwitten bevatten hoge concentraties Glutamine en BCAA’s, deze aminozuren zijn enorm belangrijk bij spieropbouw.

2 Voordelen van shakes

Het gebruiken van een eiwitshake brengt een aantal voordelen met zich mee. Eén van de grootste voordelen is dat een whey shake een gemakkelijke en tijdsefficiënte oplossing is. Daarnaast bevatten de meeste en sowieso alle beste eiwitshakes een hoge biologische waarde. Het aantal eiwitten wat je binnenkrijgt is daarom vele malen hoger in vergelijking tot een portie kip of een ei. Daartoe komt kijken dat eiwitten in poedervorm vele malen goedkoper zijn dan eiwitten in vast voedsel, ook wel eiwitrijke voeding genoemd. Alle best geteste eiwitshakes uit dit artikel voldoen aan bovenstaande punten. De voordelen op een rijtje samengevat:

  • Tijdsefficiënte oplossing
  • Hoge biologische waarde
  • Hogere eiwitinname
  • Goekoper dan vast voedsel

3 Een eiwitshake kiezen

Er zijn enorm veel aanbieders, merken en tegelijkertijd ook soorten eiwitshakes. De keuze is enorm. Het kiezen van de beste eiwitshake kan daarom erg lastig zijn voor beginners. Laat je niet misleiden door de fashionable labels, marketing uitingen, fitnessmodellen die het eiwitsupplement supporten en alle andere dingen die producenten in de strijd gooien om een eiwitshake te verkopen.

Waar moet je wel op letten? Kijk voornamelijk naar het label omdat dit informatie geeft over de inhoud van de eiwitshake. Bekijk niet alleen uit wat voor type eiwitten een eiwitshake bestaat, maar ook hoeveel calorieën erin zitten. Check daarnaast ook wat het percentage van het aanwezig eiwit per 100 gram is én hoeveel eiwitten één serving bevat.

Uiteraard bevat het label belangrijke informatie maar is weliswaar niet volledig betrouwbaar. Sommige producenten proberen de voedingswaarden te beïnvloeden. Daarom hebben wij in onze top 10 beste eiwitshakes o.a. gebruik gemaakt van labtesten. Op deze wijze zijn we tot een betrouwbare conclusie gekomen.

4 10 beste eiwitshakes 2020

Fitness Magazine 24 heeft een testpanel van 5 deskundigen (waaronder personal trainers, fitness instructeurs, dietisten en sportdietisten) een divers aanbod van eiwitshakes uitgebreid laten testen. Van huismerken (o.a. Body en Fitshop) tot de welbekende A-merken (o.a. Optimum Nutrition). De eiwitshakes zijn onder andere getest op macronutrienten (aantal KCAL, aantal eiwitten, aantal koolhydraten; waaronder suikers), aminozuurgehalte, smaak, oplosbaarheid, toxische stoffen, e-nummers en prijs.

? TOP 10 EIWITSHAKES

Bekijk in onderstaande lijst testresultaten van de beste ewitshakes!

NR. 1: MyProtein Impact Whey ?

De bestseller van MyProtein bevat uitsluitend whey-eiwitconcentraat. Impact Whey is beschikbaar in 19 smaken. Impact Whey is een rijke bron van whey-eiwitconcentraat, afkomstig uit vegetarische zoete kaas. Als resultaat is MyProtein Impact Whey Protein de nr. 1 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop MyProtein Impact Whey 2,5 kilo (100 doseringen) nú voor: €39,95 bij MyProtein.

MyProtein Impact Whey

Eiwitten (label = 78.4) 76.9gram / 100 gram
Koolhydraten 6.0gram / 100 gram
Vetten 6.8gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: My Protein Impact Whey bevat veilige ingrediënten, kent een uitstekende productzuiverheid, heeft een hoge concentratie gebonden eiwit en is zowel vetvrij als natriumarm.

Nadelen: My Protein Impact Whey bevat diverse kunstmatige zoetstoffen. Deze kunstmatige zoetstoffen kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Eiwitconcentratie: 76,90%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 19,2gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,31Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 99kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4,45/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(412 recensies) Bron: MyProtein.com

TOTAALSCORE: 87%

NR. 2: Dymatize ISO-100 ?

Dymatize ISO-100 bevat whey-hydroisolaat. Dymatize ISO-100 is beschikbaar in 7 smaken. Dit product is rijk aan di- en tri-peptides, zeer laag in suikers en 100% vetvrij. Als resultaat is Dymatize ISO-100 de nr. 2 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop Dymatize ISO-100 2,2 kilo (88 doseringen) nú voor: €67,90 bij MyProtein.

Dymatize ISO 100 Whey

Eiwitten (label = 86.0) 77.1gram / 100 gram
Koolhydraten 3.4gram / 100 gram
Vetten 0.0gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: Dymatize ISO 100 Whey is lactosevrij, 91% van de calorieën komt uit eiwitten, minder dan een gram suiker en vet.

Nadelen: Gebruikers van Dymatize ISO 100 melden klachten over vreemde voorwerpen in het poeder, dit product bevat een kunstmatige zoetstof, maarliefst 160 mg natrium per portie.

Eiwitconcentratie: 77,1%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 21,6gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,74Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 100kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4,5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(82 recensies) Bron: bodyenfitshop.nl

TOTAALSCORE: 77%

NR. 3: EAS 100% Whey Protein ?

EAS 100% Whey Protein bevat uitsluitend whey-concentraat. EAS 100% Whey Protein is beschikbaar in 2 smaken. Deze eiwitshake bevat maarliefst 6,3 gram BCAA’s. EAS 100% Als resultaat is EAS Whey Protein de nr. 3 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop EAS 100% Pure Whey 2,27 kilo (89 doseringen) nú voor: $109,95 bij Amazon

EAS 100% Whey Protein

Eiwitten (label = 77.5) 75.9gram / 100 gram
Koolhydraten 6.6gram / 100 gram
Vetten 6.6gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: EAS 100% Whey Protein bevat een heerlijke smaak, is betaalbaar, gemakkelijk te mengen, en bevat 23,4 gram eiwit per portie.

Nadelen: EAS 100% Whey Protein bevat 130 mg natrium per portie en bevat kunstmatige zoetstoffen wat betekent dat deze schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn.

Eiwitconcentratie: 77,5%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 23,4gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,86Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 117kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(972 recensies) Bron: Amazon.com

TOTAALSCORE: 73%

NR. 4: Pure Whey Protein Bulk Powders

Pure Whey Protein van Bulkpowders is één van de best gepreisde wei-eiwitconcentraten van Nederland. Pure Whey Protein is samengevat beschikbaar in 16 smaken. Deze Pure Whey Protein is afkomstig van de meest gerenommeerde zuivel van Europa. Als resultaat is Bulk Powders Pure Whey Protein de nr. 4 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop Pure Whey Protein 2,5 kilo (83 doseringen) nú voor: €39,95 bij Bulk Powders.

Pure Whey Protein Bulk Powders (Test: Beste Eiwitshake)

Eiwitten (label = 77.2) 76.5gram / 100 gram
Koolhydraten 7.8gram / 100 gram
Vetten 7.5gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: Pure Whey Protein van Bulk Powders smaakt goed, is een relatief betaalbare eiwitshake en bevat stuk voor stuk veilige ingrediënten.

Nadelen: Pure Whey Protein van Bulk Powders kreeg klachten over het wijzigen van de formule en bevat tevens één kunstmatige zoetstof.

Eiwitconcentratie: 76,50%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 23,0gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,38Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 122kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(4293 recensies) Bron: bulkpowders.nl

TOTAALSCORE: 73%

NR. 5: Body en Fitshop Whey Perfection

Whey Perfection van Body en Fitshop bevat volgens de producent de meest zuivere kwaliteit Whey Proteïne Isolaat, het dure en exclusieve Whey Hydrolisaat, di- en tri peptides en “cold processed” ultra Gefilterde Whey Concentraat. Whey Perfection is beschikbaar in 30 smaken. Samengevat is Body&Fit Whey Perfection de nr. 5 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop Whey Perfection Body&Fit 2,2 kilo (81 doseringen) nú voor: €36,90 bij Body & Fit Shop.

Whey Perfection Body en Fitshop

Eiwitten (label = 78.1) 76.0gram / 100 gram
Koolhydraten 6.1gram / 100 gram
Vetten 5.6gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: Whey Perfection van Body&Fit kent een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is onlangs verbeterd uit de labtest gekomen en lost prima op in water.

Nadelen:Whey Perfection van Body&Fit bevat de zoetstof suclarose.

Eiwitconcentratie: 76,00%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 21,3gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,37Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 108kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4,5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(12847 recensies) Bron: bodyenfitshop.nl

TOTAALSCORE: 70%

NR. 6: XXL Nutrition Perfect Whey Protein

Perfect Whey Protein van XXL Nutrition is verkrijgbaar in 7 smaken en bevat geen aspartaam en fructose. Als resultaat is Whey Perfection de nr. 6 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop Perfect Whey Protein 4,0 kilo (155 doseringen) nú voor: €56,95 bij XXL Nutrition.

XXL Nutrition Perfect Whey Protein (Test: Beste Eiwitshake)

Eiwitten (label = 78.0) 74.4gram / 100 gram
Koolhydraten 7.4gram / 100 gram
Vetten 6.3gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen:XXL Nutrition Perfect Whey Protein lost goed op in zowel water als melk, heeft een volle romige smaak en is onlangs verbeterd uit de labtesten gekomen.

Nadelen: XXL Nutrition Perfect Whey Protein is duurder dan andere huismerken van hetzelfde type, tevens bevat deze eiwitshake lactos wat betekent dat dit van invloed kan zijn voor mensen met een lactose intolerantie.

Eiwitconcentratie: 74,40%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 29,8gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,52Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 159kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4,5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(740 recensies) Bron: xxlnutrition.com

TOTAALSCORE: 57%

NR. 7: Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard bevat Microgefilterde Whey Proteine Isolaten, Ion-Exchange Whey Proteine Isolaten, Ultra gefilterde Whey Proteine Concentraten, Hydrowhey en gehydroliseerde Whey Peptiden. 100% Gold Whey is samengevat verkrijgbaar in 13 smaken. Als resultaat is Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard de nr. 7 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop 100% Whey Gold 2,2 kilo (98 doseringen) nú voor: €49,90 bij Body&Fit.

Optimum Nutrition 100% Whey Gold

Eiwitten (label = 82.5) 74.1gram / 100 gram
Koolhydraten 4.5gram / 100 gram
Vetten 2.9gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: ON 100% Whey Gold Standaard smaakt erg goed, is voor een A-merk relatief betaalbaar en bevat volgens de test veilige ingrediënten.

Nadelen: ON 100% Whey Gold Standard heeft onlangs zijn eiwitten formule gewijzigd, bevat kunstmatige zoetstoffen.

Eiwitconcentratie: 74,10%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 21,0gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,56Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 112kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4,47/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(1987 recensies) Bron: bodyenfitshop.nl

TOTAALSCORE: 47%

NR. 8: BSN Syntha-6 Isolate

BSN Synhta-6 Isolate bestaat voor 50% uit whey proteinen en voor 50% uit melk proteinen. Deze eiwitshake bestaat uit een mix van snelle en langzame eiwitten. BSN Syntha-6 bevat 11 gram EAA’s per serving en is verkrijgbaar in 8 smaken. Als resultaat is Syntha-6 Isolate de nr. 8 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop BSN Syntha-6 Isolate 2,2 kilo (103 doseringen) nú voor: €44,90 bij Body Supplies

BSN Syntha 6 Isolate (Test: Beste Eiwitshake)

Eiwitten (label = 67.0) 67.0gram / 100 gram
Koolhydraten 8.3gram / 100 gram
Vetten 5.0gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen:BSN Syntha-6 Isolate smaakt heerlijk zoet (let op: dit komt door de vele koolhydraten), lost goed op in zowel water als melk en klontert niet.

Nadelen: BSN Syntha-6 Isolate bevat relatief veel natrium, vet en koolhydraten, tevens bevat deze eiwitshake lactose.

Eiwitconcentratie: 67,00%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 25,6gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,84Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 132kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4,5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(48 recensies) Bron: body-supplies.nl

TOTAALSCORE: 30%

NR. 9: MusclePharm Arnold Schwarzenegger Series Iron Whey

MusclePharm Arnold Schwarzenegger Series Iron Whey bestaat uit een blend van whey concentraat, whey isolaat en whey hydroisolaat. Iron Whey is glutenvrij en is verkrijgbaar in 6 smaken. Als resultaat is Arnold Iron Whey de nr. 9 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

Musclepharm Iron Whey

Eiwitten (label = 68.2) 63.7gram / 100 gram
Koolhydraten 18.6gram / 100 gram
Vetten 3.1gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: MusclePharm Arnold Schwarzenegger Series Iron Whey is relatief voordelig in tegenstelling tot andere A-merken.

Nadelen: MusclePharm Arnold Schwarzenegger Series Iron Whey bevat een relatief lage eiwitconcentratie tegenover het gemiddelde.

Eiwitconcentratie: 63,70%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 20,6gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €0,78Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 122kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 3,5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(111 recensies) Bron: Body Supplies

➡️ Tijdelijk niet langer verkrijgbaar

TOTAALSCORE: 27%

NR. 10: MuscleTech Performance Series Nitro-Tech

MuscleTech Performance Series Nitro-Tech bestaat bestaat voornamelijk (97%) uit whey isolaat. Nitro-Tech whey bevat 6,9 gram BCAA’s, 5,3 miligram glutamine en 3 gram creatine per serving en is verkrijgbaar in 4 smaken. Als resultaat is Nitro-Tech de nr. 10 in de beste eiwitshake / beste eiwitten top 10.

➡️ Koop MyProtein Impact Whey 1,8 kilo (60 doseringen) nú voor: €46,90 bij Body&Fit

MuscleTech Performance Series Nitro-Tech (Test: Beste Eiwitshake)

Eiwitten (label = 86) 57.8gram / 100 gram
Koolhydraten 9.0gram / 100 gram
Vetten 3.0gram / 100 gram

Kwaliteit ☑️

Prijs ?

Totaalscore ?

+ Voordelen: MuscleTech Performance Series Nitro-Tech mixt goed, smaakt lekker en heeft een uitgebreide keuze in verschillende smaken.

Nadelen: MuscleTech Performance Series Nitro-Tech is duur, kent een relatief lage productzuiverheid en sommige testen beweren dat er aan ‘amino spiking’ is gedaan.

Eiwitconcentratie: 57,80%Testgemiddelde: 72,13%
Eiwitten / Serving: 20,8gTestgemiddelde: 22,6g
Kosten / Serving: €1,07Testgemiddelde: €0,64
KCAL / Serving: 142kcalTestgemiddelde: 122kcal

Klantenbeoordeling: 4/5 ⭐⭐⭐⭐⭐
(120 recensies) Bron: bodyenfitshop.nl

TOTAALSCORE: 10%

? beste eiwitshake van 2020: Myprotein Impact Whey Protein

Uit onze test is naar voren gekomen dat Myprotein Impact Whey Protein o.b.v. testresultaten, eiwitconcentratie, voedingswaarden en externe reviews de beste eiwitshake van 2020 is. Daarom heeft Fitnessmagazine24 Myprotein Impact Whey Protein verkozen tot beste eiwitshake van 2020. Welke pre-workout is volgens jou de beste? Laat het ons weten in de reacties!

RECENSIEOVERZICHT
Beste Eiwitshake 2019
Vorig artikelWat zijn de verschillen tussen kracht en spiermassa?
Fitness Magazine 24: Jouw ultieme bron voor informatie en advies over fitness, opbouw van spieren, verantwoord afvallen, gezonde voeding en het gebruik van voedingssupplementen.

3 REACTIES

  1. 50% is reclame voor Bodyenfit. Het eigen merk merk is nog nooit geslaagd voor een stikstofanalyse bij een onafhankelijk onderzoek. Ik ben erg benieuwd naar het testrapport. Kun je daar ook naar verwijzen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here