Cambridge dieet

We leggen je deze vraag voor omdat er veel verhalen de ronde doen over dit dieet. En met name dan ook een hoop verschillende verhalen. Er duiken steeds meer ervaringen op dat het Cambridge dieet niet goed voor je is en je juist laat aankomen. Terwijl anderen er weer aardige resultaten mee neerzetten. We gaan daarom eens kijken wat hier nou echt van waar is en of het een geschikte manier van afvallen is.

Waarom is het Cambridge dieet zo wereldwijd bekend?

Het dieet dat in ergens in de jaren ’70 is ontstaan komt van Dr. Alan Howard. Een geleerde als het gaat om voeding. Hij kende na het op de markt brengen van zijn dieet grote successen. Het dieet is tegenwoordig ook nog steeds erg in trek bij veel mensen die met overgewicht te maken hebben. De reden hierachter is de naamsbekendheid en het feit dat er toch wel wat mensen goed mee afvallen. Toch blijkt het dieet ook negatieve kanten te hebben, steeds meer mensen doen er hun boekje over open.

Hoe ziet het dieet eruit en wat ga je eten?

Over het hoe en wat gaan we je hieronder mee uitleggen. Zo laten we je kennis maken met de manier van afvallen, de keuze uit pakketten, ervaringen en wat het doet met je gezondheid.

Het is een dieet op basis van meer eiwitten

Het dieet werkt op het verhogen van eiwitten in je voeding. Dit dient ervoor dat je in tegenstelling tot koolhydraten voor een verhoogde vetverbranding gaat zorgen en deze sneller zal realiseren. Daarbij ga je ook flink op rantsoen. Wat betekent dat je van tussen de 2000 kcal (vrouw) en 2500 kcal (man) naar 500 kcal (Cambridge dieet 500) gaat op een dag. Je krijgt zo logischerwijs veel minder eten binnen dan je normaal nodig hebt. Hierdoor gaan er tegelijkertijd wel al alle alarmbellen af. We weten allemaal dat zo drastisch het aantal calorieën verlagen niet werkt als je wilt afvallen. En dat is nou net wat dit dieet doet.

Kiezen tussen Cambridge dieet 500 en Cambridge dieet 800

Naast de Cambridge dieet 500 variant heb je ook nog de 800. Nu is deze iets soepeler, maar nog steeds moet je rekening houden met weinig calorieën die jij per dag mag eten. Het 500 plan spant weliswaar echt de kroon met nog geen 500 calorieën per dan verdeeld over 3 maaltijden. Los van het feit dat dit niet werkt, is het ook niet erg gezond voor je lichaam.

Hoeveel val je ermee af per week?

Het is haalbaar 1-2 kilo per week met dit dieet af te vallen. Het is niet de snelste manier, maar de vetverbranding gaat nog redelijk vlot. Toch moet je dan wel in gedachten houden dat het hier wellicht gaat om een korte bocht. En in de gaten houden dat je na het einde van dit dieet je niet weer gaat aankomen. Dit is namelijk een veel gehoorde valkuil van mensen die het Cambridge dieet volgen.

Heeft het dieet een gezond karakter?

We kunnen hier kort en bondig over zijn. Elk dieet waarmee je dusdanig weinig gaat eten is ongezond voor je. Met het Cambridge dieet 500 ga je nog geen 500 calorieën eten. Dit is ongezond, maar helpt je ook niet van jouw overgewicht af. Je slaat daarom 2 keer de plank volledig mis.

Wat we nu kunnen vaststellen over het Cambridge dieet

Je kan er wel mee afvallen, maar of je er ook mee op jouw gewicht blijft is nog maar de vraag. Verder is het veel belangrijker dat je er ook gezonder van wordt. En dit is zeker niet het geval met het Cambridge dieet. Je kan beter 2 keer achter de oren krabben voordat je met dit dieet begint want naast het missen van je uiteindelijk doelstelling, het ongezonde karakter, matige resultaten, is het ook nog eens behoorlijk prijzig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here