Is fitness en roken een gezonde combinatie?

Het is lang geleden dat door de wetenschap ontdekt is dat het roken van tabak sigaretten zeer schadelijk is voor het menselijk lichaam. Men kwam ook tot de ontdekking dat roken niet bevorderend is voor de conditie van het menselijk lichaam, je uithoudingsvermogen wordt erdoor af gebroken.

Ben je iemand die wil presteren op het gebied van sport en fitness? Dan is het niet handig om tabak sigaretten te blijven roken. Als je dat wel doet werk je aan de ene kant keihard om jouw persoonlijke prestaties te verbeteren, en zodra je weer een tabak sigaret rookt breek je jouw opgebouwde prestaties en conditie nog sneller af. Met als gevolg dat je onder de streep helemaal niets presteert terwijl er wel veel inspanning wordt geleverd en veel tijd wordt ingestoken.

Roken is slecht voor je conditie omdat rook van tabak koolmonoxide bevat. Deze koolmonoxide gaat zich aan de rode bloedcellen hechten. Doordat de koolstofmonoxide zich hecht aan de rode bloedcellen kan de zuurstof zich niet hechten met als gevolg dat deze niet wordt opgenomen maar wordt uitgeademd. Organen en spieren krijgen dan onvoldoende zuurstof waardoor deze niet voor honderd procent meer werken, je spieren bouwen hierdoor ook veel minder kracht op.

We weten allemaal dat het relatief lastig is om van vandaag op morgen te kunnen stoppen met roken, veel stoppers beginnen daarom ook op een later moment opnieuw met roken. Het probleem is dat men verslaafd is aan de nicotine die een tabak sigaret bevat, als de nicotine verslaving is afgebouwd is het probleem voor negenennegentig procent opgelost.

E-sigaret hulp middel bij stoppen met roken

De kracht van de e-sigaret zit hem juist in het afbouwen van de nicotine verslaving. Een e-sigaret vul je met e-liquid, deze is verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes. Dat heeft als voordeel dat je de nicotine verslaving structureel kan afbouwen door het dampen van een e-sigaret.