Voeding vetverbranding

Eten en afvallen? Dat wilt iedereen. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Echter, er zijn verschillende soorten voeding of voedingsstoffen die de vetopslag reduceren en de vetverbranding stimuleren. De volgende 10 voedingsmiddelen of voedingsstoffen smelten jouw vet als sneeuw voor de zon weg.

1 OMEGA-3

Sommige vetsoorten waaronder Omega-3’s zorgen niet voor een toename in vet. Daarentegen stimuleren zij juist de vetverbranding. Vet eten om vet te verliezen klinkt contradictorisch. Maar op het moment de vetinname 30% van de totale kcal behoefte bevat door consumptie van vette vis zoals zalm of tonijn of bijvoorbeeld noten, is het mogelijk vetverlies te stimuleren.

2 LAGE GI KOOLHYDRATEN

Als je koolhydraten eet, kies dan voor langzaam verteerbare koolhdyraten zoals granen, bruine rijst, volkoren brood en haver. Dit houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en voorkomt insulinepieken die de vetverbranding kan stagneren en vetopslag stimuleert. Een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Pennsylvania toonde aan dat mensen die een caloriearm dieet met koolhydraten afkomstig uit volle granen meer buikvet verloren dan testpersonen die een caloriearm dieet volgden met koolhydraten uit geraffineerde bronnen.

3 Eiwitten

Een eiwitrijk dieet stimuleert niet alleen de spiergroei maar ook het vetverlies. Onderzoek van het Skidmore College ontdekten dat mensen die acht weken lang een eiwitrijk dieet volgden, 40% van de totale kcal inname, meer vet verbrandden dan de proefpersonen die een vetarm / koolhydraatrijk dieet volgden. De reden waarom meet eiwitten de vetverbranding stimuleert is dat het de peptidespiegels YY stimuleert, een hormoon dat het hongergevoel onderdrukt.

4 GRAPEFRUIT

Onderzoek van de Scripps Clinic toonde aan dat het eten van 3 halve grapefruits per dag óf 250 ml grapefruitsap gemiddeld 2 kilo gewichtsverlies opleverde in 12 weken zonder dat proefpersonen hun dieet veranderden. Grapefruit heeft naar alle waarschijnlijkheid het vermogen insulinespiegels omlaag te brengen wat een positief effect op de vetverbranding heeft.

5 ZUIVEL

Zuivel bevat calcium, dit mineraal stimuleert de vetverbranding. Met name de vetverbranding rondom de buik wordt gestimuleerd. Dit komt omdat calcium het hormoon calcitriol reguleert. Dit hormoon zorgt ervoor dat het lichaam vet produceert en belemmert de vetverbranding. Op het moment de calciumspiegels voldoende zijn wordt het calcitriol en de vetproductie onderdrukt. Geschikte voorbeelden van zuivelbronnen zijn kwark, melk en yoghurt.

6 EIEREN

Eieren zitten boordevol eiwitten en uit diverse onderzoeken blijken dat ze spierkracht en spiermassa stimuleren. Onderzoek toont aan dat mensen die eieren bij hun ontbijt nemen gedurende dag dag minder eten en meer vet verloren.

7 GROENE THEE

In groene thee zit epigallocatechine gallaat (EGCG). Dit belemmert de werking van het enzym dat normaliter het neurohormoon norepinefrine afbreekt. Dit hormoon houdt de stofwisseling hoog. Het drinken van groene thee is volgens een onderzoek een uitstekende manier om tijdens training gehydrateerd te blijven.

8 HETE PEPERS

Hete pepers bevatten capsaïcine. Dit is een chemische stof waarvan uit onderzoek is gebleken dat het de ruststofwisseling verhoogt en het hongergevoel onderdrukt. In eerdere onderzoeken is aangetoond dat hete pepers de spijsvertering versnelt.

9 AVOCADO

Avocado’s bevatten veel enkelvoudige onverzadigde vetten. Deze vetten worden normaliter niet als lichaamsvet opgeslagen. Ze bevatten mannoheptulose, deze suikervariant belemmert de afgifte van insuline en stimuleert de opname van calcium.

TOT SLOT: GÉÉN LIGHT DRANKJES

lightdrank-vetverbranding2-minLightdrankjes bevatten weliswaar geen suikers en geen calorieën maar uit onderzoek is gebleken dat ze toch het hongergevoel kunnen stimuleren en de stofwisseling vertragen. De zoetstoffen die in lightdrankjes zijn verwerkt misleiden namelijk je hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat lightdankjes zorgen voor de aanmaak van insuline wat het hongergevoel stimuleert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here