Recept: Zalm en Farfalle

Type: Diner    Moeilijkheid: ★★★☆☆    Calorieën 645 kcal    Bereidingstijd: 25  min.   Wachttijd: 10 min.    Totaal: 35 min.

Spinazie, farfalle en zalm. Drie ingrediënten vol met spieropbouwende stoffen. Met dit recept komen ze samen in één gerecht. Amerikaanse wetenschappers van het Karolinska Institute hebben ontdekt dat nitraat (wat van nature in groenten zoals bijv. spinazie voorkomt), spieren sterker maakt.

VoedingswaardenIngredienten

  • 300 gram farfalle
  • 1 citroen
  • 3 stuks zalmfilet (125 gram)
  • 25 gram boter
  • Chilipeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes (in stukjes van ong. 2 cm)
  • 2 x 300 gram (panklare) spinazie

Bereidingswijze

  1. Kook de farfalle in een wokpan beetgaar. Maak indien van toepassing gebruik van de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was een citroen schoon en rasp de schil eraf. Snij de citroen doormidden.
  3. Breng wat peper en zout aan op de stukken zalm.
  4. Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en leg vervolgens de zalm in de pan. Strooi wat chilipeper op de zalm en knijp de citroen uit over de zalm.
  5. Laat de zalm op laag vuur smoren ongeveer 6 tot 8 minuten lang. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en citroenrasp 1 minuut.
  6. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de pasta af en schep de farfalle door de spinazie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  7. Breng de farfalle met spinazie aan op warme en diepe borden en serveer de zalm erover.
  8. Kook het stoofvocht wat uit de zalm is gekomen op hoog vuur ongeveer 1 á 2 minuutjes verdeel dit vervolgens over de farfalle.

Benodigdheden

  • Gasfornuis
  • Wokpan
  • Roerbak
  • Koekenpan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here