Feiten en fabels ziekenhuisdieet

We gaan eens kijken naar een dieet dat veel in de aandacht komt. Niet alleen bij mensen die willen afvallen maar ook bij de nodige deskundigen komt het veel in opspraak. Voor velen werkt het ziekenhuisdieet niet echt optimaal maar blijkt het wel keer op keer een zogenaamd “ticket” naar een slanker lichaam. Toch weten ze vaak niet alles over het dieet en horen ze alleen maar de positieve kanten. Nu is het zeker in de beginperiode een erg effectief dieet. Maar er zijn ook een aantal nadelen die gepaard gaan met dit dieet. Door onderstaande eerst goed te lezen krijg je een totaalbeeld van het dieet. Zo maak je de beste keuze en zal je jouw succes op snel afvallen sterk verhogen.

Inleiding van het ziekenhuisdieet

Het is belangrijk te weten dat het hier niet gaat om een dieet dat bedoeld is om echte resultaten neer te zetten voor de lange termijn. Het is eigenlijk een oplossing die in ziekenhuizen is bedacht, om ingrepen mogelijk te maken en risico’s te verlagen. Het wordt vandaag de dag veel gebruikt om hetzelfde te bewerkstelligen voor de lange termijn. Dit moet normaal gesproken hand in hand gaan met voldoende gezond eten, plezierig te volgen zijn en het voorkomen van side-effects. Hierbij kun je denken aan o.a. het jojo effect maar ook klachten.

Wat is de achterliggende methode van dit dieet?

Het ziekenhuisdieet volgen zorgt voor een daling in het aantal calorieën dat je op een dag gaat eten. En niet een klein beetje, maar een hele hoop. Het is dan ook vrij logisch dat je heel snel gaat afvallen. Je krijgt immers zo weinig binnen, dat je wel moet afvallen. Je moet hierbij denken aan tot wel 8 kilo per week behoort dan ook tot de mogelijkheden. Je kunt wel nagaan dat dit niet erg gezond is voor je lichaam, zonder dat je hiervoor deskundige hoeft te zijn.

Hoeveel ga je ermee afvallen?

in zijn totaliteit kun je echter niet het veelvoud hiervan kwijtraken aan gewicht. Dit komt omdat je het ziekenhuisdieet niet lang mag volgen. Het is ongezond op een manier als deze heel lang te gaan lijnen. Daarbij is het nog maar de vraag of je het veel langer dan een paar weken gaat uithouden.

Zwakke punten waar je zeker op moet letten

Het mag duidelijk zijn dat het grootste minpunt aan het dieet is, dat het hier om een crashdieet gaat. Dit soort diëten houden bijna nooit stand. Verder is het ook nog eens erg ongezond en loop je veel belangrijke voedingsstoffen mis. Ander minpunt is dat je het hierdoor sowieso niet lang kunt volhouden. Ook een hongergevoel, vermoeidheid, hoofdpijn en buikpijn zijn veel gehoorde klachten.

Met weinig eten alleen kom je er niet – Bij het ziekenhuisdieet staat centraal je calorieën extreem te verlagen. Dit terwijl het soort voeding wat je eet vaak veel belangrijker is. Door slim om te gaan met je macronutriënten kom je veel verder. Om het dan nog maar niet eens te hebben over een dieper level, waar bepaalde stoffen vetverbrandingsprocessen in werking kunnen zetten. Of er juist voor zorgen dat dit nu wordt geblokkeerd. Het gaat dus om het totaalpakket en niet alleen maar hakken in je calorieën. Dan zou een dieet namelijk niet meer nodig zijn en was iedereen nu netjes op gewicht.

Wees je bewust van het ontbreken van belangrijke voedingsstoffen – Ga je het ziekenhuisdieet toch volgen, zorg er dan in ieder geval dat je met supplementen (pillen) de belangrijkste voedingsstoffen wel binnenkrijgt. Dit is erg belangrijk en daarom ook echt aan te raden mits je het toch wilt gaan volgen. Een veel betere keuze is om een andere dieet methode te gebruiken i.p.v. dit extreem matige dieet.

Het jojo effect treedt te vaak op met het ziekenhuisdieet – Jet ziet in de meeste gevallen ook het jojo effect optreden. Dit betekent dat je tijdelijk afvalt, maar vervolgens weer aankomt. Niet de beste manier om echt iets te doen aan jouw overgewicht. Wees dan ook goed op je hoede.

Zijn er vergelijkbare diëten die wel goed zijn voor je?

Vergelijkbare diëten zijn vaak net zo slecht, ook al zijn er wel een paar uitzonderingen. Je kunt namelijk gerust iets minder calorieën nemen per dag. Zolang je dit maar niet doortrekt tot in extremen. Wanneer je dan ook nog eens op de correcte manier je voeding aanpakt ga je wel op een gezonde manier afvallen. En nog heel snel ook. Want dit is zeker mogelijk, zeker wanneer je dit doet met het minderen van de overvloed aan suikers die binnenkrijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here