BCAA spiermassa dieet

Mensen die aan krachttraining doen en tegelijkertijd een caloriearm dieet volgen wat is gericht op het verlagen van het vetpercentage (het zogenaamde cut-dieet) kan verlies aan spiermassa en kracht voorkomen worden door suppletie met BCAA’s. Dit beweren bewegingswetenschappers uit de VS in het Journal of the International Society of Sports Nutrition.

BCAA’s vs. Suikers

Voor het onderzoek werden 17 proefpersonen tussen de 21 en 28 jaar die met regelmaat en voor langere tijd met gewichten trainen onderzocht voor een periode van 8 weken. Gedurende het onderzoek werden de proefpersonen verdeeld onder twee groepen: een BCAA groep (n=9) en een koolhydraten groep (n=8). Beide groepen volgden gedurende het onderzoek een caloriearm dieet.

De BCAA groep  gebruikte alvorens hun workout 14 gram BCAA’s en na hun workout wederom 14 gram BCAA’s. Dagelijks gebruikten de mannen in deze groep dus 28 gram BCAA’s. De koolhydraten groep gebruikte alvorens hun workout 14 gram enkelvoudige koolhydraten (suikers) en na hun workout wederom 14 gram enkelvoudige koolhydraten. Dagelijks gebruikten de mannen in deze groep dus 28 gram BCAA’s.

Vetvrije massa

Proefpersonen in de koolhydaten groep verloren nagenoeg 0,5 kilo vetvrije massa (spieren). De proefpersonen in de BCAA groep verloren 0,5 kilo vetmassa en behielden de vetvrije massa (spieren). Het supplementeren met BCAA’s voor en na de training had een positief effect op de 1RM (one repetition maximum). In beide groepen steeg de 1RM gedurende diverse oefeningen. De BCAA kende echter wel de grootste toename in kracht.

Conclusie

Volgens de onderzoeksresultaten beweren de wetenschappers dat gedurende het volgen van een caloriearm dieet én het doen van intensieve krachttraining spiermassa behouden kan worden door suppletie met BCAA’s voor én na de training.

“Our data suggest that under hypocaloric conditions, those who participate in heavy resistance training can maintain lean mass and muscular performance by utilizing a BCAA product pre and post workout”

Bron

Journal of the International Society of Sports Nutrition 2016, 13:1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here