Gerookte kip met wokgroenten

Type: Diner    Moeilijkheid: ★★☆☆☆    Calorieën 350 kcal    Bereidingstijd: 15  min.   Wachttijd: 10 min.    Totaal: 25 min.

Spinazie, farfalle en zalm. Drie ingrediënten vol met spieropbouwende stoffen. Met dit recept komen ze samen in één gerecht. Amerikaanse wetenschappers van het Karolinska Institute hebben ontdekt dat nitraat (wat van nature in groenten zoals bijv. spinazie voorkomt), spieren sterker maakt.

VoedingswaardenIngrediënten

  • 450 gram wokgroenten
  • 800 gram kapucijners
  • 200 gram zilveruitjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 250 gram gerookte kipreepjes
  • 200 gram gesneden andijvie

Bereidingswijze

  1. Verhit een wokpan op het gasfornuis en laat indien nodig de wokgroenten ontdooien.
  2. Spoel de kapucijners in een vergiet schoon met stromend water uit de kraan en laat deze vervolgens uitlekken.
  3. Verhoog het vuur onder de wokpan en voeg de wokgroenten, zilveruitjes en kapucijners toe in de pan. Strooi de kerriepoeder over de inhoud van de wokpan en laat dit vervolgens 4 minuten staan. Voeg de 3e minuut de kipreepjes toe.
  4. Neem na 4 minuten de pan van het vuur en meng de andijvie erdoorheen.
  5. Laat de zalm op laag vuur smoren ongeveer 6 tot 8 minuten lang. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en citroenrasp 1 minuut. Serveer vervolgens de gerookte kip met wokgroenten.

Benodigdheden

  • Gasfornuis
  • Wokpan
  • Woklepel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here